Uluslararası "Güler Ertan Fotoğraf Yarışması” sonuçlandı

Uluslararası "Güler Ertan Fotoğraf Yarışması” sonuçlandı

01 Temmuz, 2026

Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Fotoğraf Derneği (BÜFOD) “Uluslararası ‘Güler Ertan’ Fotoğraf Yarışması-2026”nın sonuçları açıklandı.

 

27.Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yapılan bu yıl ki yarışmada 43 ülkeden 2469 eser yarıştı.

 

43 ülkeden 687 fotoğrafçı katıldı

 

43 ülkeden 687 fotoğrafçının 2469 eserle katıldığı yarışmanın seçici kurulu, Prof. Dr. Bekir Tuğcu, Prof. Emre İkizler, Burak Şenbak, Mehmet Kılıçoğlu, Vladimir Jovanovski, Prof. Dr. Güler Ertan ve Hürriyet Akın’dan olutu.  Amacı, amatör veya profesyonel fotoğrafçıların fotoğraf sanatına ilgisini arttırabilmek; fotoğraf sanatının gelişimine ve yaygınlaştırılmasına katkı sağlamak amacıyla yapılan Büyükçekmece Belediyesi “Uluslararası ‘Güler Ertan’ Fotoğraf Yarışması” bu yıl da birbirinden başarılı eserleri bir araya getirdi.

 

Madalya kazanan fotoğrafçılar

 

Dijital Renkli ve Siyah Beyaz Kategorisi’nde yapılan yarışmada dereceye giren fotoğrafçılar şu isimlerden oluştu:

FIAP Altın Madalya Sergey Yudin (Rusya)

FIAP Gümüş Madalya Fatemeh Alipour (İran)

FIAP Bronz Madalya Özcan Şarlı (Kocaeli)

Rusya’dan Victoria Kostochkina’nın “En İyi Fotoğrafçı” ödüle layık görüldüğü yarışmada 6 fotoğrafçıya da “Mansiyon Ödülü” verildi.

 

Dereceye giren ve sergileme hakkı kazanan fotoğraflar 27.Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında sergilenecek.

İçerik Fotoğrafları


Benzer İçerikler.

“270 okçunun hedef yarışı nefesleri kesti”
“8’inci Lavanta Hasat Şenliği renkli görüntülere sahne oldu”
“Büyükçekmece'de Yaz Spor Okulları coşkuyla başladı”
“Büyükçekmece’nin geleceğine değer katacak 4 proje hayata geçiyor”
“Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda gençler denizle buluştu”
“Satranç tutkunlarının büyük mücadelesi nefesleri kesti”
“Sahiplendirme Festivali’nde can dostlar yeni yuvalarına kavuştu”
“Geleneksel Büyükçekmece Açık Tenis Turnuvası ödül töreni gerçekleşti”
“Altınköprü Halk Dansları Topluluğu kültürel bir şölene imza attı”
“Tarımın emek dolu hikayesi, fotoğraf kareleriyle anlatılıyor”