Emre Saltık, vefatının 8. yıldönümünde kabri başında anıldı

Emre Saltık, vefatının 8. yıldönümünde kabri başında anıldı

11 Mart, 2025

Türk Halk Müziği sanatçısı Emre Saltık, vefatının 8. yıldönümünde Büyükçekmece ilçesi, Güzelce Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

2017 yılında Büyükçekmece Belediye Meclis üyesi iken geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Saltık’ın anma törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Halis Çiçekçi, 24. Dönem CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, Emre Saltık'ın eşi Firaz Saltık, oğulları Mert Saltık ve Baran Saltık, Büyükçekmece Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda seveni katıldı.

“Sazıyla sözüyle bu ülke için çok önemliydi”

Saltık’ın kabri başında okunan duaların ardından oğlu Baran Saltık, anma törenine katılanlara ailesi adına teşekkür etti. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Emre Saltık dostumuzu, büyük halk ozanı, halk sanatçısı değerli kardeşimi kaybetmenin 8’inci yıldönümünde de aynı üzüntüyü yaşıyoruz. Emre Saltık gibi arkasından güzel sözler söyleterek bu dünyayı terk etmek çok önemli. Çok değerli bir dostumdu. Çok değerli bir kardeşimdi. Verdiği mesajlarla, sazıyla sözüyle bu ülke için çok önemliydi. Mekanı cennet olsun. Ailesine de tekrar başsağlığı diliyorum” diye konuştu. Anma töreni Saltık’ın mezarına bırakılan kırmızı karanfillerle son buldu.

İçerik Fotoğrafları


Benzer İçerikler.

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engeller kültür ve sanatla aşıldı”
“Dünya Engelliler Günü’nde kahvaltıda bir araya geldiler”
“Türk ve Malezyalı zanaatkarlar, el sanatlarında ortak mirası paylaştı”
“Büyükçekmece’de kadınlar, şiddete karşı bir araya geldi”
“Şehit Pilot Gökhan Korkmaz’ın ismi Büyükçekmece’de yaşatılacak”
“Cumhuriyetin şapkaları 100 yıl sonra Büyükçekmece’de sahneye çıktı”
“40 Yaş Üstü Masa Tenisi Turnuvası’nda heyecan zirveye çıktı”
“Büyükçekmece’de Ayna Rüzgarı Esti”
“Büyükçekmece Belediyesi, “En İyi Akıllı Şehir” ödülünün sahibi oldu”
“Büyükçekmece’de atıl araziler buğdayla buluştu”