Veteriner İşleri Şefliği
src IE için ve alt etiketi buraya

Soner Aslan

Veteriner İşleri Şefi

Veteriner İşleri Şefi Özgeçmişi:​

1983 yılında Kahramanmaraş ta doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi İskenderun da okudu. 2008 de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veterinerlik bölümünden mezun oldu. 4 yıl özel sektördde veteriner hekimlik yaptıktan sonra 2013 yılında Büyüçekmece Belediyesi Veteriner İşleri Şefliğinde veteriner hekim olarak göreve başladı. 2023 Eylül ayından itibaren veteriner şefi olarak görevine devam etmektedir.

MÜDÜRLÜĞE AİT BİLGİLER

VETERİNER İŞLERİ ŞEFLİĞİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Veteriner işleri Şefliği; 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasın Dair Uygulama Yönetmeliğinde belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda Büyükçekmece İlçe sınırları içerisinde; çevre kalitesi yüksek daha yaşanılabilir bir kent hayatı sağlamak amacıyla çevre ve halk sağlığına yönelik koruyucu tedbirler almak, hayvanlardan insanlara bulaşma ihtimali bulunan zoonoz hastalıklarla mücadele etmek, ilçe sınırlarında bulunan sahipsiz hayvan popülâsyonunu kontrol altına almak amacıyla yılın 365 günü faaliyetlerini aralıksız olarak devam ettirmektedir.

Sahipsiz Hayvanların Rehabilitasyonu: Telefon, dilekçe, mail veya şahsen yapılan bildirimler sınıflandırılarak (hasta, yaralı, saldırgan) kayıt formuna işlenir. Formlar yakalama ekibine iletilir. Bildirimde bulunan kişi ile iletişim kurularak olayın tam içeriği öğrenilir. Acil vakalara öncelik tanıyarak sırayla müdahale edilir. Usulüne uygun olarak yakalanan hayvanlar rehabilitasyon merkezine getirilerek ”Sahipsiz Hayvan Kayıt Defterine” kaydedilir. Toplanan hayvanlar ön muayeneden sonar karantinaya alınır. Hasta olanların tedavi ve bakımları yapılır. İşareti (küpesi) olmayan sağlıklı hayvanlar kısırlaştırılır. Operasyon sonrası bakımı yapılarak kuduza karşı aşılanır. Sahiplenme talebi olanlar ilgili forma işlenerek sahiplendirilir. Sahiplendirilemeyen hayvanlar alındıkları bölgeye tekrar bırakılır. Agresif ve bakıma muhtaç olanlar merkezde bırakılır.
Aşılama ve Kayıt: Aşı yapılan hayvanlar küpe numaraları ile ”Sahipsiz Hayvan Kayıt Defterine” işlenir. Sahipli hayvanların ”Belediye Sahipli Hayvan Kayıt Defterine” kaydedilmesi yasal bir yükümlülüktür. Bunun içinse geçerli kuduz aşısının yapıldığını gösterir yetkili veteriner hekim tarafından düzenlenmiş sağlık karnesi aranmaktadır. Mikroçip olmayanlara yonga uygulanır ve barkot numaraları ”Sahipli Hayvan Kayıt Defterine” ve sağlık karnesine yazılır. Merkezimize gelen başıboş hayvanlarda yonga taraması yapılmakta ve bu sayede sağlık ve sahiplik bilgilerine ulaşılmaktadır.
Muayene ve Tedavi: Merkezimizde sadece sahipsiz sokak hayvanlarının muayene, tedavi ve operasyonları yapılmaktadır.

 

             VETERİNER İŞLERİ ŞEFLİĞİ 2021 YILI FAALİYET RAPORU

 

S.NO

YAPILAN İŞLEM

MİKTARI

1

MERKEZE GİRİŞİ OLAN HAYVAN SAYISI

7,750

2

KÖPEK KISIRLAŞTIRMA OPERASYONU

597

3

KEDİ KISIRLAŞTIRMA OPERASYONU

928

4

TÜMÖR OPERASYONU

13

5

AMPÜTASYON OPERASYONU

59

6

FITIK OPERASYONU

21

7

OSTEOSENTEZ – KEMİK OPERASYONU

23

8

DİĞER OPERASYONAR ( SINIFLANDIRILMAMIŞ )

80

9

YAPILAN TEDAVİ

9,802

10

AŞILAMA 

686

11

PARAZİTER İLAÇLAMA 

13,105

12

MİKROÇİP İLE KAYIT ALTINA ALMA 

720

13

İŞARETLEME 

928

14

SAHİPLENDİRME 

137

15

REHABİLİTE EDİLEN 

87

16

YERİNE BIRAKILAN 

4,557

17

MERKEZDE GÜNLÜK TEDAVİ (KEDİ)

150-180

18

MERKEZDE GÜNLÜK TEDAVİ (KÖPEK)

100-110

19

YIL BOYU BESLENEN HAYVAN SAYISI

523181

20

YIL BOYU BESLEME İÇİN DÖKÜLEN MAMA (KG)

152483 KG

 

Tablodan anlaşılacağı üzere merkezimizde Sokak Hayvanlarına yönelik olarak kapsamlı sağlık hizmeti sunulmaktadır. Merkezimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesinden sonra en kapsamlı sağlık hizmeti sunan Belediye birimidir. 

HelpMan

CANLI DESTEK

SİZE NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ.