17.04.2023

BAKUT, minik öğrencileri deprem konusunda bilinçlendiriyor

Büyükçekmece Belediyesi bünyesinde kurulan ve bugüne kadar pek çok afette başarılı arama kurtarma çalışmalarına imza atan Büyükçekmece Belediyesi Arama Kurtarma (BAKUT), ilçedeki minik öğrencilere eğitim veriyor.

Çizgi filmler eşliğinde eğitim yapılıyor

Son olarak 6 Şubat depremlerinde Hatay’da arama kurtarma çalışmalarında yer alan BAKUT bir taraftan yeni gönüllüler ile arama kurtarma ekiplerinin sayısını arttırırken diğer yandan da Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Eğitim Merkezleri’ndeki öğrencilere deprem başta olmak üzere olası her türlü doğal afetler karşısında eğitimler veriyor. Deprem konusunda öğrencilere çizgi filmler eşliğinde verilen eğitimlerin yanı sıra deprem sırasında yapılması gerekenler hakkında da tatbikat yönetimiyle uygulamalı bilgiler veriliyor.