src IE için ve alt etiketi buraya
Yazı Boyutu
A

10.04.2023

Başkan Akgün Romanlar vatandaşlarla iftarda buluştu

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 8 Nisan Dünya Romalar Günü’nde ilçede ikamet eden Roman vatandaşlar ile iftar sofrasında buluştu.

 

Binin üzerinde Roman vatandaşın katıldığı iftar öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Murat Yün tarafından, Mimarsinan Mahallesi’nde Roman vatandaşların yaşadıkları bölgeye ilişkin önümüzdeki günlerde başlatılacak olan kentsel dönüşüm projesinin sunumunu gerçekleştirdi.

 

Mimarsinan, Celaliye, Kamiloba ve Karaaağaç mahallesinde yaşayan Roman vatandaşların katılımıyla gerçekleşen iftara ilgi beklenenin çok üstünde oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, tüm Romanların Dünya Romanlar Günü’nü ve Ramazan ayını kutladı.

 

Mimarsinan Kentsel Dönüşüm Projesi gün sayıyor

 

Büyükçekmece’de Roman vatandaşların yoğun yaşadıkları bölge olan Mimarsinan Mahallesi’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle başlatılacak olan kentsel dönüşüm projesi hakkında Roman vatandaşlara bir sunum yapan Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Murat Yün, projeye kısa süre başlanılacağının müjdesini verdi. İftar yemeğine geçmiş dönem CHP milletvekili Süleyman Çelebi, Büyükşehir ve Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Tarık Erdoğan, CHP 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Eyüp Dal ve Roman derneklerinin başkanları katıldı.

HelpMan

CANLI DESTEK

SİZE NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ.