src IE için ve alt etiketi buraya
Yazı Boyutu
A

11.11.2022

Büyükçekmece'de 10 Kasım'a özel 'dev portreler' sergisi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 84. yılında çeşitli törenlerle anıldı. Büyükçekmece Belediyesi de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında ressam Ergün Başar’ın ‘Atatürk: İz Bırakan İlkler Dev Portreler’ sergisinin açılışına ev sahipliği yaptı.

 

Büyükçekmece Kültürpark Kervansaray’da gerçekleşen program kapsamında dev Atatürk portrelerinin dışında Aziz Sancar, Uğur Mumcu, Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Kara Fatma, Nazım Hikmet, Aziz Sancar, Türkan Saylan, Atila İlhan gibi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ilerleyen alanında başarılı insanların da yer aldığı çoğunluğu 200x260 santimetrelik 41 dev portre ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergi açılışına Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 24’üncü dönem CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, ressam Ergün Başar, tarihçi-yazar Sacide Bolcan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dev Portreler sergisi 10-22 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilere açık kalacak. Sergi açılışının ardından tarihçi – yazar Sacide Bolcan ve ressam Ergün Başar’ın konuşmacı olduğu  ‘Atatürk’ün Ardından’ konulu söyleşi gerçekleştirildi.

  

“Atatürk’ü beynimizde bütün iliklerimize kadar yaşayan bir toplumuz”

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 10 Kasım gibi anlamlı bir günde çok özel bir sergiye ev sahipliği yaptıklarını belirterek Ressam Ergün Başar’a teşekkür etti. Akgün şöyle konuştu: “Başkomutan, başöğretmen ve büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk fiziken aramızdan ayrıldı. Biz Atatürk’ü beynimizde bütün iliklerimize kadar yaşayan bir toplumuz. Atatürk’ü anlamak kolay değildir. Daha iyi anladığımız takdirde Türkiye Cumhuriyeti Devleti, çağdaş medeniyet dediğimiz düzeye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret etmiş olduğu düzeyin üstüne çıkacaktır. O'nu daha iyi anlayıp, o yolda ömrümüzü tükettiğimiz, nesillerimizin o anlamda yetiştirip Türkiye’yi onlara teslim ettiğimiz zaman Atatürk’ün ruhu şad olacaktır. Atatürk çok daha rahat uyuyacaktır çünkü onun bize emanet etmiş olduğu Cumhuriyeti maalesef yüksek demokrasi ile taçlandıramadık” şeklinde konuştu. 

 

“Biz bilinmeyenleri bildirmek için yapıyoruz”

 

Ressam Ergün Başar ise şunları söyledi; “Sonuçta biz burada Atatürk’e olan vefa borcumuzu ödüyoruz. Yaklaşık 75 eser içinden 41 portre seçildi ve buraya asıldı. Bunların hepsi, önemli ve unutulmayan kişilerden oluşuyor. Örneğin, ‘Kara Fatma’yı kaç kişi biliyor?’ Biz bilinmeyenleri bildirmek için yapıyoruz. Biyografilerini koymamızın dışında, 300 kişiyle Kuva-yi Milliye’ye katılan bir kişidir Kara Fatma. Ben okudukça Atatürk’ün arkasında müthiş bir halk desteği, onu destekleyen kadınlar olduğunu görüyorum. Bundan sonraki sergide daha fazla kadın portresi olacak” ifadelerini kullandı.

HelpMan

CANLI DESTEK

SİZE NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ.