src IE için ve alt etiketi buraya
Yazı Boyutu
A

18.06.2020

Maske takma zorunluluğunun ardından denetimler sıklaştırıldı.

Maske takma zorunluluğunun ardından denetimler sıklaştırıldı.

 

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Bilim Kurumu önerisi ve İl Hıfzısıha Meclislerince alınan kararla İstanbul, Ankara ve Bursa’da ikamet eden vatandaşlara maske takma zorunluluğu getirilmesi üzerine Büyükçekmece’de denetimler sıklaştırıldı.

 

Maske takma zorunluluğu getirilmesine rağmen maskesiz gezenlere vatandaşların tepkisi sert oldu.

  

Önceki gün gerçekleşen Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açık ve kapalı her türlü alanda ağız ve burnu kapatacak şekilde maske takma zorunluluğu getirildi.

 

Maske takmayanlar uyarıldı.

 

Bu sabah erken ilçe genelinde maske denetimi başlatan Büyükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, açık alanlar, kafe, restoran ve tüm kamusal alanları denetledi. Maske takmayan vatandaşlara uyaran zabıta ekipleri, maskesiz olarak dışarı çıkan vatandaşlara 3 bin 150 lira ceza kesileceği bilgisini verdi.

Çay bahçesi, kafe, pastane ve restoranları da gezen zabıta ekipleri, işletme sahiplerini hijyen kurallarına uyulması konusunda uyarılırken, müşterilerden de sosyal mesafe kuralına uyulması istendi.

Maske takma zorunluluğu getirilmesine rağmen maskesiz gezenlere vatandaşların tepkisi sert oldu.

 

“İnsanlar kendi uyarısını kendisi bilsin”

 

85 yaşındaki Engin Çokgülerdi maske takmayan vatandaşlara sitemde bulunarak, “Maskeyi takmayan ve takmak isteyemeyen şahıslar kendi ailesine, kendi vatanına ziyanı var. Bunları uyarsınlar. Dünyanın her tarafında bu hastalıklar tekrar dönüş yaptı. İnsanlar kendi uyarısını kendisi bilsin” dedi.

 

“Yazın cezayı onlara bakalım bir daha yapacak mı?"

 

Vatandaşların sosyal mesafe kurallarına dikkat etmediklerini söyleyen Vehbiye Altın “3 ay ben evimde oturdum. Şimdi neden maskesiz geziyorsunuz? Ben 155’e telefon ettim. Neden birbirinize sarılıyorsunuz? Ben İstanbul’da oturuyorum buraya sadece yazlığa geliyorum. Bizim eğlence zamanımız değil kumun üzerinde müzik açıp oturuyorlar. Yazın cezayı onlara bakalım bir daha yapacak mı?” dedi.

HelpMan

CANLI DESTEK

SİZE NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ.