src IE için ve alt etiketi buraya
Yazı Boyutu
A

12.06.2020

Büyükçekmece - Gürpınar yolunun 7 yıllık çilesi sona eriyor!

Büyükçekmece - Gürpınar yolunun 7 yıllık çilesi sona eriyor!

 

Geçmiş dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimleri tarafından yapılmayan ve vatandaşın çilesi haline dönüşen Büyükçekmece – Gürpınar yolunun makus kaderi Ekrem İmamoğlu döneminde değişti.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapımına başlanan Atatürk Caddesi kısa sürede tamamlanacak.

 

5 bin ton asfalt seriliyor

 

Büyükçekmece’yi Gürpınar ve Beylikdüzü’ne bağlayan bölge halkının yoğun olarak kullandığı Atatürk Caddesi (Eski Gürpınar Yolu) bozuk zemini nedeniyle yaklaşık 7 yıldır bölge halkının kabusu olmuştu. İBB yönetimin değişmesiyle birlikte çile sona erdi. İSKİ tarafından isale hattı döşenen cadde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından asfaltlanıyor.  Yakın zamanda tamamlanması beklenen 1600 metre uzunluğundaki çift yönlü Atatürk Caddesi’ne 5 bin ton asfalt serilecek. Tretuvar ve kaldırımları yenilenecek olan cadde yeni aydınlatma sistemiyle fark yaratacak.

 

“İstanbul modern bir caddeye daha kavuşacak”

 

Atatürk Caddesi’nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, caddenin eski haliyle ciddi bir sorun oluşturduğunu, geçmiş dönem İBB yönetimleriyle yapılan görüşmelere karşın 7 yıldır cadde için herhangi bir girişimde bulunulmadığını belirterek şu açıklamayı yaptı; “İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimin değişmesiyle birlikte Atatürk Caddesi’nde ilk olarak İSKİ tarafından isale hattı döşendi ve ardından asfaltlama işlemi başladı. Tretuvar, kaldırım ve aydınlatma çalışması tamamlanınca hem vatandaşımızın çilesi sona erecek, hem de İstanbul modern bir caddeye daha kavuşacak. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu olmak üzere, İSKİ, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ve emeği geçen herkese şahsım ve halkımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

HelpMan

CANLI DESTEK

SİZE NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ.