src IE için ve alt etiketi buraya
Yazı Boyutu
A

08.06.2020

Hayati önem taşıyan kollektör depreme dayanıklı hale getiriliyor.

Hayati önem taşıyan kollektör depreme dayanıklı hale getiriliyor

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükçekmece Belediyesi ve İSKİ dev bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

 

Büyükçekmece sahilinden Gürpınar sahiline kadar hatta depreme dayanıklı 2 metre çapında kollektör döşenecek.

 

“Yaz mevsiminde yapmak zorundayız”
 

Büyükçekmece Arıtma Tesisi’nden Gürpınar Stadyumu’na kadar olan sahil hattına 2 metre çapında yeni bir kolektör yapılacak. Büyükşehir Belediyesi, Büyükçekmece Belediyesi ve İSKİ işbirliğiyle hayata geçirilecek olan projenin amacı beklenen depremde Büyükçekmece’nin kanalizasyon sisteminin hasar görmesini önlemek. Hayati önem taşıyan dev bir proje olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Amacımız, Büyükçekmece’nin hayatı olan kolektörümüzü yenilemek. Depremde etkilenmeyecek borular ile değiştirilecek. Dolayısıyla bu sene Büyükçekmece sahilleri Büyükçekmece Arıtma Tesisi’nden Gürpınar Stadyumuna kadar inşaat halinde olacak. Bu işi kışın yapamayız onun için yaz mevsiminde yapmak zorundayız. Hiç kimse “Yaz geldi, başkan burayı neden kazıyor” demesin. Şehrin geleceği bu projeye bağlı” dedi.


 

İleri Biyolojik Arıtma Tesisine bağlanacak
 

Projenin önümüzdeki günlerde başlayacağını açıklayan Başkan Akgün, inşaat başladıktan sonra Büyükçekmece’de denize girilebilecek alanların sınırlı olacağını belirterek; “Projenin ivedilikle tamamlanabilmesi için 4 ayrı müteahhitle 24 saat çalışılacak. Bu, Büyükçekmece’nin tarihinde ikinci büyük hamle olacaktır. Lagün Gölü ve onun bağlantısı olan koyu, bu yeni kuşaklama kolektörü tünelle İleri Biyolojik Arıtma Sistemi’ne gidecek.

 

Avrupa’nın en güzel sahil düzenleme projesi

Büyükşehir Belediyesi, Büyükçekmece Belediyesi ve İSKİ işbirliğiyle Büyükçekmece’nin koyuna yeni bir koy ilave edileceğini açıklayan Başkan Akgün sözlerini şöyle sürdürdü; “Büyükçekmece koyunun, Gürpınar burnundan Bababurnu’na kadar Avrupa’nın en güzel sahil düzenleme projesi bitti. İşte bu altyapıyı yenilemeden üstünü yapmıyoruz. Bir taraftan alttan kolektör giderken öbür tarafta Barcelona sahilinde son zamanlarda yapılan düzenlemeden daha mükemmelini yapacağız. Bittiği zaman Büyükçekmece Avrupa’nın batısındaki sahil düzenlemelerinden çok daha ileri, 16 kilometrelik kesintisiz muhteşem bir koy ve çevre düzenlemesine sahip olacak.”

HelpMan

CANLI DESTEK

SİZE NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ.