17.01.2022

Başkan Akgün, Abdâl Musa Birlik Lokması’na katıldı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Büyükçekmece Güzelce Cemevi’nde haftasonu gerçekleştirilen Abdâl Musa Birlik Lokması etkinliğine katıldı.

Büyükçekmece Güzelce Cemevi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Abdâl Musa Birlik Lokması’na bu yıl da çok sayıda katılım oldu. Alevi Bektaşi Kültürünü Yaşatma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe belediye meclis üyeleri ile birlikte katılan Başkan Akgün, canlarla Abdâl Musa Birlik Lokması’nı paylaştı.

“Birlik ve beraberliğin en güzel örneği’’

Anadolu Alevi geleneğinde Abdâl Musa Birlik Lokması’nın çok özel bir yeri olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Birlik ve beraberliğin en güzel örneğini teşkil ederken, insanları bir araya getiren kaynaşma biçimidir. Bu anlamlı günde Büyükçekmece Güzelce Cemevi’mizde canlarla bir olduk, Abdâl Musa Birlik Cemi’ne katıldık ve lokmamızı paylaştık. Allah kabul eylesin’’ dedi.