src IE için ve alt etiketi buraya
Yazı Boyutu
A

13.09.2021

Uluslararası bisiklet yarışmasında nefesler kesildi

Bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Ali Hüryılmaz bisiklet yarışmasına katılan Türk ve Bulgar bisikletçiler ortaya koydukları mücadele ile nefesleri kesti.

 

Büyükçekmece Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Büyükçekmece Spor Akademisi Bisiklet Kulübü ve Ali Hüryılmaz Bisiklet İhtisas Spor Kulübü işbirliği ile düzenlenen 3’üncü Uluslararası Ali Hüryılmaz Kriteryum Bisiklet Yarışları Büyükçekmece’de koşuldu.

 

300’ün üzerinde bisikletçi katıldı

 

Genç Erkek, Büyük Erkek, Büyük kadın ve Master kategorilerinde gerçekleşen yarışmalara Türk ve Bulgar 300’ün üzerinde yarışmacı katıldı. Mimaroba Mahallesi, Eski Doğa Koleji Kampüsü önündeki parkurda gerçekleştirilen Uluslararası Ali Hüryılmaz Kriteryum Bisiklet Yarışları’nın startı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından verildi.

 

“Büyükçekmece, uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapacak”

 

Yarışmaya katılan bisikletçiler ile şeref turu atan Başkan Akgün, Büyükçekmece’de bisiklet sporunun giderek yaygınlaştığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Büyükçekmece’de 3 bisiklet kulübümüz var. Federasyon ile birlikte Büyükçekmece’de Uluslararası 3. Ali Hüryılmaz Bisiklet Yarışması yapılıyor. Mimaroba bölgemizde. Parkurumuz çok güzel. Bundan sonraki hedefimiz Büyükçekmece ilçesinde bisikleti önce ulaşım vasıtası yapmak. Ondan sonra da uluslararası bisiklet yarışlarının sahnelendiği bir yer, bir ilçe, bir yaşam merkezi olarak Büyükçekmece’yi dünyaya duyurmaktır. Dünya’ya duyurmak diyorum çünkü Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile birlikte, onun ekibi ile birlikte Büyükşehir’in projesi olarak Büyükçekmece baraj gölünün Lagün gölünün etrafında 32 kilometrelik bisiklet ve her türlü sporun yapılabileceği bir parkur yapıyoruz. Ama esas itibariyle bisiklet yarışlarının uluslararası boyutta çok estetik bir alanda yapılmasına altlık hazırlıyoruz. 2023 Cumhuriyet’in 100’üncü yılında da güzel bir uluslararası bisiklet yarışıyla bu parkuru taçlandırırız. Ayrıca yine Büyükçekmece koyunun etrafında da yine Ekrem İmamoğlu Başkanı’mızın büyük desteğiyle Büyükşehir Belediyemiz yeni bir düzenleme yapıyor. Dolayısıyla 32 kilometre Büyükçekmece Gölü’nün etrafında, 16 kilometre Büyükçekmece Koyu’nun etrafında olmak üzere 48 kilometre bisiklet sporunu çok keyifle yapılacak bir parkura sahip olacağız.”

 

Başkan Akgün’e teşekkür plaketi verildi

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e bisiklet sporuna katkılarından dolayı Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Federasyon İl Temsilcisi Ali Rıza Emre, Dünya Olimpiyat Birliği Başkan Yardımcısı ve Türkiye Olimpiyat Birliği Başkanı Alper Kasapoğlu, Ali Hüryılmaz Bisiklet İhtisas Spor Kulübü Başkanı Hasan Terzi ve Büyükçekmece Bisiklet Kulübü Başkanı Ziya Beşparmak’ın katılımlarıyla gerçekleşen yarışma sonucunda derece alan sporcuların madalyaları Belediye Başkanvekili Hakan Çebi, Büyükçekmece Belediye Meclis Grup Başkanvekili ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şahin tarafından takdim edildi.

HelpMan

CANLI DESTEK

SİZE NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ.