src IE için ve alt etiketi buraya
Yazı Boyutu
A

11.02.2021

Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece Belediyesi Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Büyükçekmece Belediyesi arasında gerçekleşen Koordinasyon Toplantısı Büyükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.

 

Toplantıda Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle yapımı devam eden ve yapılması planlanan projeler görüşüldü.

 

“Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir çalışma yürütüyoruz”

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, önceki dönem Büyükşehir Belediyesi yönetimlerinin Büyükçekmece’de yapılması gereken hizmetleri yapmayarak Büyükçekmece’ye ağır bir ambargo uygulandığını belirterek; “Bizden kesilen paylarla yapılması gereken yasal haklarımızı bile elde edemedik. Bu dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile koordineli bir çalışma yürütmekteyiz” ifadesini kullandı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, İstanbul’un tüm ilçelerini tek tek ziyaret ederek ilçe belediyelerinin ihtiyaç ve beklentilerini ilk elden dinleyeceklerini kaydederek; “Amacımız yapılacak olan yatırım ve projeleri birlikte planlamaktır” diye konuştu.

 

Büyükçekmece’de devam eden ve yapılması planlanan projeler konuşuldu

 

Toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle sürdürülen sahil düzenleme projesi, yol yapım, genişletme, kavşak düzenlemeleri ve asfaltlama çalışmaları, atık su ve yağmur suyu hatlarının tamamlanması konuları görüşüldü. Ayrıca Atatürk Kültür Merkezi’nin tadilatı, Kültürpark Mimar Sinan Köprüsü, Doğu ve Batı yakası yeşil alan düzenlemesi ve amfi tiyatro yapımı, Atatürk Spor Kompleksi kapalı tribün ve tamamlayıcı tesislerin yapılması, Tepecik Şenol Güneş Stadyumu tribünlerinin kapatılması, kapalı spor salonu ve yüzme havuzu yapılması,100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi Projesi, Büyükçekmece’ye yeni mezarlık alanlarının kazandırılması ve Güzelce, Bahçelievler, Kumburgaz, Kamiloba, Celaliye, Tepecik, Türkoba ve Pınartepe bölgelerinin imar plan çalışmaları gibi toplantılar görüşüldü.

 

Koordinasyon toplantısı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, Genel Sekreter Yardımcıları İbrahim Orhan Demir, Murat Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Tonguç Çoban, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları Seyfullah Demirel, Serap Öbekçi, Recep Korkut, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Kazancı, Nuraydın Sak, Başak Sancar, Adem Yazır, Muzaffer Cive, Başkan Danışmanı Mustafa Var ve ilgili birim müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.

HelpMan

CANLI DESTEK

SİZE NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ.