‘‘GERİ DÖNÜŞÜM GELECEKTİR’’ PROJESİ

Ambalaj Atıklarının Toplanması 

Ambalaj Atıklarının toplanması ile ilgili ihale yapılmış olup Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Lisanslı Firma olan Kardelenler Kağıt Plastik Metal Cam Toplama ve Ayırma İnş. San. Tic. Ltd. Şti. firması ile tarafımızca yapılan protokol kapsamında 2019 yılında ilçemiz sınırları içerisinde toplama çalışması devam etmektedir. toplam 20 personelle bölgemizde geri dönüşüm malzemeleri toplanmaktadır. Ambalaj Atığı toplama kutularından; okullar, resmi kuruluşlar başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları, meslek edindirme kursları, muhtarlar ve konutlara bilgilendirme ve tebligatlar yapıldıktan sonra dağıtımı yapılmıştır. 

 

‘‘Geri Dönüşüm Gelecektir’’ projemizin okullara yönelik uygulamasında, uygulama aşamasından önce öğrencilere sunum ve bilgilendirme yapılıp, gerekli materyaller sağlanarak, atıkların toplanması program dahilinde uygulanmaktadır.

2019 YILI TOPLAM GERİ DÖNÜŞÜM EGİTİMİ VERİLEN KİŞİ SAYISI:  3448 Kişi Belediyemiz Özen Cam Geri Dönüşüm Kazanım ve İnş. San. Ltd. Şti. ile Cam Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması, Taşınması ve Geri Kazanımı Projesi Uygulama Usul ve Esasları Protokolü gereğince çalışmalarını yürütmektedir. Bölgemizdeki cam kumbara sayımız 2018 yılında 186 adet olup 2019 yılı itibariyle 198 adete yükseltilmiştir. TOPLAM CAM KUMBARA SAYISI: 198 ADET 

 

Atık Pillerin Toplanması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüzce ilçe genelinde atık pillerin ayrı toplanması çalışmaları devam etmektedir. Öğrencilere yönelik olan ödüllü atık pil toplama kampanyası için ilçemiz sınırları içindeki tüm ilk ve ortaöğretim okullarına atık pil kutusu, afiş ve tanıtım malzemesi dağıtılmıştır. Tarafımızca toplanan atık piller TAP’ a protokol gereği teslim edilmektedir. Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından yapılan 2019 yılı değerlendirme sonucunda 3.906 kg atık pil toplanmıştır. 

 

Bitkisel Atık Yağların Toplanması ‘‘Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği’’ gereğince Bitkisel Atık Yağlar lisanslı firmalar aracılığı ile toplanmaktadır. Müdürlüğümüzün denetimleri sırasında işletmelerin atık yağ sözleşmeleri kontrol edilmektedir. Konutlar ve Okullarda ise atık yağların toplanması ile ilgili bilgilendirme çalışmaları devam etmektedir. 2019 Yılında ilçemiz genelinde Toplam 107.419 Litre Bitkisel Atık Yağ toplanmıştır. İlçemiz sınırları içerisinde Bitkisel Atık Yağların toplanması için müdürlüğümüzce ayrıca proje başlatılmış olup evlerden toplanan 5 litre atık yağ karşılığında gıda tüzüğüne uygun, TSE belgeli 1 litre Ayçiçek yağı hediye olarak verilmektedir. 

 

Elektrikli ve Elektronik Atıkların Toplanması 22/05/2012 tarih ve 28300 sayılı Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü yönetmeliği gereğince Müdürlüğümüz bünyesinde elektronik atıklarla ilgili çalışma başlatılmıştır. Lisanslı firma olan GCL Geri Kazanım ve Rafineri San. Tic. A.Ş. ile toplama çalışması yapılmaktadır. 2019 yılında İlçemiz sınırları içerisinde 2.474 Kg elektronik atık toplanmıştır. 

 

Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Toplanması Müdürlüğümüz ve Lasder’in (Lastik Sanayicileri Derneği) belirlediği Lisanslı firma ile yapılan protokol neticesinde ilçemiz sınırları içerisinde Sanayilerden ve otomobil tamirhanelerinden 2019 yılında 250 adet ömrünü tamamlamış lastikler (ÖTL) toplanmıştır. 

 

Tekstil Atıklarının Toplanması İlçemiz genelinde 100 adet konulan tekstil atık kumbaraları ile tekstil atıklarının toplanması devam edilmektedir. 2018 yılında toplam 54.437 Kg tekstil atığı toplanmış olup 2019 yılında toplanan tekstil atığı miktarı toplam 87.592 Kg’dır.

 

 

 

HelpMan

CANLI DESTEK

SİZE NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ.